Kleding van Greenjump

Groene kleding, die kocht je vroeger bij de dump. Legergroen wel te verstaan. Maar tijden veranderen en wie nu groen roept, heeft het zeker niet over het leger. Groen wekt associaties op als gezond, milieuvriendelijk, maatschappelijk verantwoord, biologisch, natuurlijk en nog zo wat mode termen. Vaak gaat het dan ook om voedsel, dingen die groeien of om politiek: de Groenen, je hebt ze overal.

Groene kleding, kun je dat eten?

Groene kleding, dat begrip is wat minder bekend. Misschien denk je aan eetbare kleding, zoals er ook bestek is dat je kunt opeten en er bordjes zijn van eetbaar papier. Milieuvriendelijk, want het levert geen, of nou ja, minder afval op dan plastic bordjes en vorkjes. Eetbare kleding, je hebt het vast wel, maar dat is meer iets voor een andere tak van amusement voor volwassenen. Eetbare slips bijvoorbeeld, lijken me vast wel te bestaan. Maar groene kleding bestaat ook. Je koopt ze bijvoorbeeld bij Greenjump. En ze zijn er ook in zacht – roze.

Greenjump wil wereld beetje mooier maken

Er zijn veel bedrijven die pretenderen de wereld of het leven, een beetje mooier te maken. De missie van Greenjump heeft echter niets te maken met een hogere levenstandaard, maar wel met zuinig omgaan met grondstoffen en milieu. Dat er ook geen kinderhandjes aan te pas komen, is mooi meegenomen. Zo vind je bij Greenjump speelgoed van gerecyclede melkflessen, kinderbordjes van bamboe en een duurzame rvs lunchbox waar je levenslang bammetjes uit kunt eten.

Natuurlijke Kinderkleding nog geen goede kinderkleding

Dat je kinderen in kleding van natuurlijke stoffen laat lopen is intuïtief een goede keuze. Wol en katoen, zijde en linnen, het is allemaal “natuurlijk”, maar dat wil niet zeggen dat het perse ook schoon is. Schoon in de zin van onschadelijk voor het milieu, diervriendelijk en zonder dat er kinderarbeid aan te pas is gekomen. Vooral katoen en wol staan steeds minder goed bekend wanneer niet afkomstig van gecontroleerde, ecologisch werkende bedrijven. Gewone katoentelers schuwen het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest niet. Logisch, want op die manier is de opbrengst veel groter. Als consument moet je dus op heel veel meer letten dan “natuurlijk” of “biologisch”. Knap vermoeiend al die keurmerken nietwaar? Bij Greenjump heb je daar geen last van. Alles is al gecheckt. Een hele kopzorg minder.

De eco challenge met Sinterklaas; geef sokken in plaats van een Barbie!

Wie let op de kleintjes (en dan bedoelen we niet alleen de eurootjes, maar ook uw dierbare kroost en ander nageslacht) geeft niet graag geld uit aan rommel. En dat is juist waar de Sint bekend om staat. Prullen. Je kunt De zak van Sinterklaas achteraf natuurlijk ook met kleding vullen en die aan een goed doel schenken om je geweten te sussen. Maar je kunt het je zelf ook al een stuk makkelijker maken door gewoon minder te kopen.

Duurzame kleding goed voor de planeet

Met Sinterklaas staat speelgoed altijd centraal, maar je kunt overwegen om in plaats van drie prullen 1 duurzaam stuk speelgoed te kopen, bijvoorbeeld lego of briggs. Dit kun je aanvullen met iets wat je kindje echt nodig heeft, bijvoorbeeld iets voor school. Iets om te lezen is ook een prima idee en dan hebben we het natuurlijk niet over de chocolade letters. Het geven van kleding is met Sinterklaas nog niet zo ingeburgerd, maar waarom pak je dit jaar niet een paar lekker warme wanten of een pyjama van katoen/zijde van Greenjump in voor pakjesavond?

Categorieën

Neckermann Reizen